Site İçi Arama

Son Konu Bölüm Gönderen Okunma
Teknik Resimin profesyonelce anlatıldığı Animasyonlu CD Çizim Dersleri ile İlgili Uygulamalar lio Gösterim:49155
Yanıt:91
2015-2016 Elektrik Dersleri Yıllık Planı ve Zümresi (28 EYLÜL GÜNCELLEMELİ) Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları ysn.gkgl Gösterim:485
Yanıt:0
2015-2016 Elektrik bölümü zümre v yıllık planlar hazır (9. 10. 11. 12. Sınıflar) Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları teknikogretmen Gösterim:482
Yanıt:1
2015-2016 Elektrik Dersleri Yıllık Planı ve Zümresi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları ysn.gkgl Gösterim:368
Yanıt:0
MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM SINAV SORULARI VE CEVAPLARI Mesleki Gelişim Dersi - Modüller - Sınav Soruları ... sermin nemünasebet Gösterim:13399
Yanıt:3
2012-2013 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Yıl Sonu Zümresi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı -Yıllık Plan, Günlük Plan, Zümre yorgun_yolcu Gösterim:18726
Yanıt:2
yaz stajında koordinatörlük ücreti ( Ek ders ekders ücreti) İ.M.E - Staj - Koordinatörlük sedi Gösterim:66247
Yanıt:41
İşletmelerde beceri eğitimi evraklarını otomatik hazırlayan program (İbeMatik) İ.M.E - Staj - Koordinatörlük muratakar Gösterim:32916
Yanıt:27
Benden Başka Modül Sonu Sınavı Yapan Var mı??? (Europass sertifikası) MEGEP umutmns Gösterim:1287
Yanıt:3
Makina Teknolojisi alanı Yan Keski Temrini- Yan keski çizimi Eğitim Dökümanları can yarar Gösterim:2005
Yanıt:1

Gönderen Konu: Bilgiye ulaşma ve veri toplama modülü modül değerlendirme sınavı ve cevapları  (Okunma sayısı 11602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Bölüm Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 306
  • PUANIM: +30/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Gidiyorum gündüz gece...
    • Profili Görüntüle
  • Branş: Mobilya ve İç Mekan Tasarımı
Bilgiye ulaşma ve veri toplama modülü modül değerlendirme sınavı ve cevapları

 1-  Öğrenmeyi etkileyen faktörlerden beş tanesini yazınız?


2-  Aşağıdaki soruda boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle doldurunuz.
        Öğrenme
§  basitten ……………,
§  kolaydan ……………..,
§  somuttan …………………,
§  yakın çevreden ………………….. doğru oluşur.
3- Bilgiyi iki farklı bellekte saklarız. Bunlar nelerdir? Açıklayınız.



4- Bilimsel bilginin özellikleri nelerdir?



5-Araştırma türleri genel olarak hangi başlıklar altında sınıflandırılabilir? Beş tanesini yazınız.




6- Bir anket formunda bulunması gereken kısımlar nelerdir? Beş tanesini yazınız.



7. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel araştırmaların amaçlarından biri değildir?
A) Bir sorunu çözmek                   
B) Yeni bir ürün ortaya koymak
C) Bulunan bulguları raporlaştırmak           
D) Yeni bir yöntem geliştirmek

8. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel araştırmaların ortak niteliklerinden birisi değildir?
A) Uzmanlık gerektirir                   
B) Ortak ölçütlere göre sınanabilir
C) Tüm alanlarda yöntem tektir
D) Tarafsız ve sistemli bir süreçtir

9- Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma türü değildir?
A) Piyasa araştırmaları                  B) Laboratuvar araştırmaları
C) Analitik araştırmalar                                D) Kütüphane araştırmaları

10- Bir araştırma konusu aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip olmak zorunda değildir?
A) Yeni ve özgün olmak                               
B) Yaygın kanılara ters düşmemek
C) Bir amaç ve hipoteze sahip olmak           
D) Uygulanabilir olmak
 
 11- Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma yöntemi değildir?
A) Deneysel araştırma                  B) Tarihsel araştırma
C) Uzay araştırmaları                    D) İstatistik araştırmaları

12- Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilimlerde kullanılan veri toplama yöntemlerinden biri değildir?
A) Görüşme                                   B) Anket                 
C) Örnekleme                                                D) Karşılaştırma

13- Aşağıdakilerden hangisi anket yöntemiyle veri toplamanın yararlarından biri değildir?
A) Uygulaması zordur                   B) Dolaysız bilgiye ulaşılır
C) Planlaması kolaydır                   D) Maliyeti düşüktür

14- Aşağıdakilerden hangisinin bir anket formunda bulunması gerekmez?
A) Anketi düzenleyen kişi ya da kurum adı   
B) Değerlendirme esasları
C) Anketin konusu                         
D) Anket soruları

15- Raporun birinci kısmında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) Giriş           B) İçindekiler   C) Anahtar kelimeler   D) Özet

16- Raporun metin kısmında aşağıdaki bölümlerden hangisi bulunmaz?
A) Giriş           B) Bölümler     C) Sonuç         D) Önsöz

17- Raporun son kısmında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) Ekler           B) Kaynakça            C) Sonuç   D) Dizin

18- Kapakta aşağıdaki bilgilerden hangisi bulunmaz?
A) Raporun adı                             
B) Düzenleyenin adı
C) Raporun yazıldığı yer ve yıl       
D) Raporun kısa açıklaması

19- Aşağıdakilerden hangisi noktanın kullanıldığı yerlerden biri değildir?
A) Hitap kelimelerinden sonra                                     
B) Bazı kısaltmalardan sonra
C) Sıra bildirmek için sayılardan sonra         
D) Cümle sonlarında

20- Aşağıdakilerden hangisi rapor yazılırken kaynak gösterilmesi gereken bilgilerden değildir?
A) Genel bilgilerin dışında kalan ve başkaları tarafından ifade edilmiş görüşler
B) Yazarın kendi görüşleri
C) Tablo ya da çizelgenin alındığı kaynaklar
D) Başka kaynaklardan edinilen fikir ya da düşünceler

 
 
 
 
BAŞALAR
  [/t][/t]   Not: Her soru 5 puandır.   Süre 30 dk
Güzel düşünen güzel görür.


Paylaşmak mutluluk verir.

  • Bölüm Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 306
  • PUANIM: +30/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Gidiyorum gündüz gece...
    • Profili Görüntüle
  • Branş: Mobilya ve İç Mekan Tasarımı
CEVAPLAR

 1-  Öğrenmeyi etkileyen faktörlerden beş tanesini yazınız?
Zekâ                               Yetenek ve ilgi
Uygun çevre şartlar        Motivasyon (güdüleme)
Dikkat                            Öğrenmeye hazır olma
Dil                                  İhtiyaç vs..

2-  Aşağıdaki soruda boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle doldurunuz.
        Öğrenme
basitten karmaşığa
kolaydan   zora,
somuttan soyuta,
yakın çevreden uzak çevreye doğru oluşur.

3- Bilgiyi iki farklı bellekte saklarız. Bunlar nelerdir? Açıklayınız.
•Kısa bir süre saklamamızı gerektiren bilgiler kısa süreli bellekte ve farkında olmadan
•Hayat boyu gerekli görülen bilgileri uzun sürekli bellekte ve bile isteye saklanır.
4- Bilimsel bilginin özellikleri nelerdir?
-objektif,         -sistemli,   -tutarlı,   -eleştiriye açık bilgidir.

5-Araştırma türleri genel olarak hangi başlıklar altında sınıflandırılabilir? Beş tanesini yazınız.
Kütüphane Araştırmaları:
Laboratuvar Araştırmaları:
Gözleme Dayalı Araştırmalar:
Anket Araştırmaları:
Analitik Araştırmalar:
Araştırma - Geliştirme Araştırmaları:
6- Bir anket formunda bulunması gereken kısımlar nelerdir? Beş tanesini yazınız.
Anketi yapan kişi ya da kurumun adı.
Anketin konusu.
Anketin tarihi.
Anketörün adı soyadı.
Anketi cevaplayana ait kişisel bilgiler.
Anket soruları.
Anketi yapan kişi ya da kurumun haberleşme adresi.
  7 C

8 C

9 A

10 B

11 C

12 D

13 A
 
14 B

15 A

16 D
 
17 C
 
18 D
 
19 A
 
20 B
 
Güzel düşünen güzel görür.


Paylaşmak mutluluk verir.

:Mesleklisesi.net | Meslek Liseliler | Meslek Lisesi Bölümleri | Meslek Öğretmenleri | Teknik Öğretmen |:

Google Reklamları






Paylaşmak güzeldir




  • Hizmetkar
  • ********
  • İleti: 612
  • PUANIM: +90/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • www.teknikogretmen.org
  • Branş: Mobilya ve İç Mekan Tasarımı
Paylaşım için teşekkürler..
Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 1
  • PUANIM: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Teknik öğretmenler sitesi
    • Profili Görüntüle
  • Branş: Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi
cok teşekkürler :ok  süpersiniz :al

:Mesleklisesi.net | Meslek Liseliler | Meslek Lisesi Bölümleri | Meslek Öğretmenleri | Teknik Öğretmen |:



Aşağıdaki benzer konular da ilginizi çekebilir.

Lütfen sayfanın altlarına doğru listelenen başlıkları da inceleyiniz

Ya da yukarıdan site içi arama yapabilirsiniz





 

Hızlı yanıt'ı kullanarak çabukça ileti gönderebilir, iletilerinizde gülümseme ve bbc kullanabilirsiniz.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.
Kullanıcı Adı: E-Posta:
Doğrulama:
Aşağıdaki kutucuğa Türkiye'nin başkentinin adını küçük harflerle yazınız.:

Konusuna Ait Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
2 Yanıt
9662 Gösterim
Son İleti 15 Haziran 2009, 20:21:41
Gönderen: sanal33
0 Yanıt
4940 Gösterim
Son İleti 28 Ekim 2010, 18:03:37
Gönderen: trahe
2 Yanıt
34270 Gösterim
Son İleti 29 Mart 2012, 21:08:48
Gönderen: ayse
0 Yanıt
10162 Gösterim
Son İleti 29 Aralık 2011, 20:46:56
Gönderen: teknikogretmen
0 Yanıt
27691 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2012, 16:45:11
Gönderen: e-mesem
3 Yanıt
17393 Gösterim
Son İleti 18 Ekim 2013, 09:50:29
Gönderen: 4444
0 Yanıt
8121 Gösterim
Son İleti 05 Kasım 2012, 19:30:12
Gönderen: artvinli08
3 Yanıt
13488 Gösterim
Son İleti 02 Aralık 2012, 22:11:13
Gönderen: makta
2 Yanıt
13369 Gösterim
Son İleti 22 Ağustos 2013, 20:01:46
Gönderen: bolubeyi
3 Yanıt
1287 Gösterim
Son İleti 16 Haziran 2015, 16:49:50
Gönderen: umutmns



Destekleyenler
Asp İndir

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal