Gönderen Konu: Yaşam Değiştiriciler (Ahmet Özkan)  (Okunma sayısı 6827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DG

  • Üye
  • **
  • İleti: 42
    • Profili Görüntüle
Yaşam Değiştiriciler (Ahmet Özkan)
« : 07 Eylül 2010, 22:33:25 »
Hepimizin yaşamında bizi derinden etkileyen veya yaşantımızı tamamen değiştiren çok önemli kırılma noktaları vardır. Yaşamımız bazen başımıza gelen bir olay yüzünden değişebileceği gibi, bazen de bir başkası tarafından değiştirilebiliyor.

İşte! Sizlere aktarmak istediğim “Emekli Havacı Albay ‘Ahmet Özkan da’ öyle biri.

“Bir yaşam değiştiricisi.”

Ahmet bey, kaptanlığını yaptığı bir grup gezisinde, Artvin iline bağlı köylerden birinde karşılaştığı Taner ve Serkan’ı ailelerinden izin alarak okutmak amacıyla Ankara’ya getirdi.

Onunla ilk tanışmamız da o sıralarda öğrenci kayıt işlerine bakarken olmuştu.

Ahmet Bey, öyle başkaları gibi “emekli oldum” diyerek suya sabuna dokunmadan keyifli bir yaşam sürecek tipte biri değildi. Eşi Asuman Hanım da öyle. Neredeyse bütün maddi manevi güçlerini eğitim ve çevre ile ilgili işlere harcarlardı

Asuman Hanım, bir gün oturdukları sitenin sosyal tesislerinde konken oynayan ev hanımlarını görünce dayanamamış, onlara vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri, için çok sert bir uyarıyı yaptığını anlatmıştı.

Okulumuzun ilk kez öğretime açıldığı yıllardı o günler.. Eğitim ve öğretime yeni başlayan okulumuzda birçok donanım eksiğimiz vardı. En büyük kazancımız ise Ahmet Bey’ in lokomotiflediği “süper çalışan” bir “Okul Aile Birliğinin” varlığıydı. Ahmet Bey, çevresini ve elindeki imkânları kullanarak okulumuzun donanım eksikliklerini gidermek için çok yoğun çalıştı. Birçok öğrenciye burs sağladı.

Ahmet Bey ve eşi Asuman Hanım, Taner ile Serkan’ın her şeyi ile ilgilendiler. Sadece okulu başarıyla bitirmeleri için uğraşmadılar. Aynı zamanda çocukların üniversiteyi kazanmaları için özel ders dâhil her yolu denediler.

Aradan yıllar geçti. Taner ve Serkan çoktan mezun oldular. Taner şu anda “Van da” Meslek Yüksek Okulu nedeniyle ertelettiği askerlik görevini yapıyor. Serkan ise en son yanıma uğradığında köyde “Arı Besiciliği ” işi ile ilgileneceğini söylüyordu.

Eminim kesinlikle başarılı olacaklardır. Üniversite okuyamadılar, fakat ilköğretimden sonra yaşamları tamamen değişti.

Onlar artık eskisi gibi olamayacaklar. Ahmet beyin ve eşinin vermiş oldukları yoğun emek, hem kendilerini hem de yaşamlarını değiştirdi.

Ahmet beyle hiç kopmadık. Gezi kaptanlığına halen devam ediyor. Çevresini ve insanları değiştirmeye de…

You are not allowed to view links. Register or Login
DG

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Yaşam Değiştiriciler (Ahmet Özkan)
« : 07 Eylül 2010, 22:33:25 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir