Gönderen Konu: İBE Koordinatörlük görevi kimlere verilebilir?  (Okunma sayısı 21686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smrm

  • Ziyaretçi
İBE Koordinatörlük görevi kimlere verilebilir?
« : 06 Aralık 2010, 13:57:09 »
düz lisede görev yaparken  meslek lisesi  anadolu kısmına meslek lisesi öğretmeni olarak atandım. ancak anadolu kadrosunda olduğum için koordinatörlüğü sadece yazın alabileceğim söylendi. okul döneminde de koordinatörlük alabilir miyim?
Cevaplarsanız sevinirim.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

İBE Koordinatörlük görevi kimlere verilebilir?
« : 06 Aralık 2010, 13:57:09 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




Çevrimdışı Teknik Ögretmen

  • AML
  • ********
  • İleti: 622
    • Profili Görüntüle
Ynt: İBE Koordinatörlük görevi kimlere verilebilir?
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2010, 15:29:00 »
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi

Madde 267-( Değişik birinci fıkra: 20.9.2008/27003 RG) İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.

Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:

a) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.

b) İşletmelerde meslekî eğitim ek ders görevi verilmesinde, işletmelerin kuruma uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısı ile bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır.

c) Kurumda, “İşletmelerde Meslek Eğitimi” adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.

d) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde; işletmelere öğrenci gönderen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Grup sayısının belirlenmesinde, “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

e) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) Atölye ve meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre Planlama, Bakım, Onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.

f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir.

g) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Bir öğretmene; aynı işletmede en fazla 12 öğrencinin koordinatörlük görevi verilebilir. Aynı öğrenci/kursiyerler için haftada birden fazla öğretmene, İşletmelerde Meslek Eğitimi ek ders görevi verilemez.

ğ) ( Ek bend: 20.9.2008/27003 RG) İl sınırları dışındaki işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere koordinatörlük görevi, mahallinde alanla ilgili eğitim yapan kurumdaki öğretmenlerle karşılanır. Bunun mümkün olmaması hâlinde, öğrenci/kursiyerin kayıtlı olduğu kurumca görevlendirilecek öğretmenlerle bu görev yerine getirilir.

h) ( Ek bend: 20.9.2008/27003 RG) Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerdeki mesleki eğitim ders uygulamaları ve koordinatörlük görevine ilişkin esaslar, ilgili birimce belirlenir.

ı) ( Ek bend: 20.9.2008/27003 RG) Kurum yönetimi, koordinatör öğretmenlerin görevlerinin verimli şekilde yerine getirilmesi hususunda denetim ve rehberlik yapar.
Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: İBE Koordinatörlük görevi kimlere verilebilir?
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2010, 15:29:00 »