Gönderen Konu: Sistemde gözüken ALAN-ORTAK ve SEÇMELİ dersler ne anlama gelmektedir?  (Okunma sayısı 8324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Teknik Ögretmen

  • AML
  • ********
  • İleti: 622
    • Profili Görüntüle
* ALAN DERSLERİ: Kayıtlı oldukları alana göre tanımlanmış meslek derslerini ifade eder, öğrenciler bu dersleri  yüz yüze eğitimle almak zorundadırlar. 4 yıllık sistemde alınması gereken alan dersleri Talim ve Terbiye Kurulunun 20.11.2009 tarih ve 213 sayılı kararında belirlenmiştir, aynı zamanda sitemizin ders programları kısmında yayınlanmaktadır. Burada belirlenen derslerden (*) işaretli olanların muafiyeti yoktur. Bu dersler başarılmak zorundadır, diğer derslerden başarısız olunması halinde öğrenci bu dersten muaf tutulup yerine  başka bir alan dersi verilebilir.
    * 4 yıllık İmam�atip okuluna kayıt yaptıran öğrenciler  Talim ve Terbiye Kurulunun 20.11.2009 tarih ve 213 sayılı kararında belirtilen alan derslerinin  bir kısmını uzaktan eğitimle alacaklardır.
    * ORTAK DERSLER: Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir. Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir. Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz.
    * SEÇMELİ DERSLER: Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.
Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir