Gönderen Konu: ÖNEMLİ - Mesleki Gelişim Dersi Modülleri Hakkında;  (Okunma sayısı 33890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sebap

  • Ziyaretçi
 Mesleki Gelişim Dersi Hakkında;

Okullarımızdan alınan geri bildirimlerde; tüm alanlarda ortak ders olan “Mesleki Gelişim” dersinin uygulamasında modüllerin seçilip seçilmeyeceği hususunda tereddüde düşüldüğü görülmektedir.

 

Mesleki gelişim dersinin önceki yıllardaki uygulamasında modüler çerçeve öğretim programları dersin açıklamasında;“Haftalık Ders Çizelgesinde bu ders için ayrılan süre, alanın özelliğine ve çevre koşullarına göre dersin altındaki modüllerden seçilerek uygulanır. Bu derste alınamayan modüller gerektiğinde dal derslerindeki modüller ile birlikte de alınabilir” ibaresi doğrultusunda derse ait modüllerden (11 modül) alanın özelliği doğrultusunda modüller seçilmekte ve alınmayan modüller ise gerektiğinde dal derslerindeki modüller ile birlikte alınabilmekteydi.

 

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 08.02.2011 tarih ve 2011/10 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen modüler çerçeve öğretim programlarında ise “Mesleki Gelişim” dersi modülleri 11 modülden 9 modüle indirilmiş ve bu derse ait modüllerinin (9 modül) tamamının alınarak öğretiminin yapılması karara bağlanmıştır.

 

Bu nedenle; Okul müdürlüklerince tüm alanlarda alan ortak dersi olan “Mesleki Gelişim” dersine ait modüllerin seçim yapılmaksızın tamamının öğretiminin yapılmasının sağlanması gerekmektedir.  



You are not allowed to view links. Register or Login

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




Çevrimdışı diar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: ÖNEMLİ - Mesleki Gelişim Dersi Modülleri Hakkında;
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2011, 20:50:09 »
modüller seçilmiş planlar yapılmış işe bak şimdi tekrar baştan

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: ÖNEMLİ - Mesleki Gelişim Dersi Modülleri Hakkında;
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2011, 20:50:09 »