Gönderen Konu: Filato nedir?  (Okunma sayısı 12317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Teknik Ögretmen

  • AML
  • ********
  • İleti: 622
    • Profili Görüntüle
Filato nedir?
« : 11 Nisan 2007, 23:45:41 »
Filato

Genişliği 1-35 milimetre arasında değişen, bir veya birkaç çeşitli değerli ağaç kaplamalarından elde edilen düz veya desenli şeritlere filato denir.

Filatolar genel olarak kenarları kılçık veya suyuna; ortası ise kök, kuş gözü, ur ve güzel desenli kaplamalardan meydana gelen tablaların, kaplamaların birleşme yerlerindeki açıklık ve göze hoş görünmeyen kusurlarını gidermek maksadı ile kullanılır. Ayrıca düz desenli ve freze kaplamalarla kaplanmış geniş yüzeylerin çeşitli şekillerde bölünmesinde de kullanılır. Muhtelif genişliklerde çok güzel desenli filatoların piyasaya arz edilmiş olmasına rağmen birçok sanatkarlar işlerinde kendi hazırladıkları 1-3 milimetre genişliğindeki tek cins kaplamadan yapılmış sade filatoları tercih etmektedirler. Bu biraz da, ilk bakışta desenli ve renkli geniş filatoların göze çarpmasından ileri gelmektedir.

Son zamanlarda metal ve ağaç kısımları bulunan mobilyaların günü mobilyası haline gelmesi, özellikle pirinç ayak ve sapların çok kullanılması; pirinç, bakır ve paslanmaz metalden yapılmış filatoların da yeniden kullanılmaya başlanmasına sebep olmuştur. Bilindiği gibi madensel filato ve aplikler klasik mobilya stillerinde çok kullanılmıştır.
Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Filato nedir?
« : 11 Nisan 2007, 23:45:41 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir