Anket

Orta öğretim kurumlarında Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında teknisyen yetiştiren eğitim programlarının bulunmasına nasıl bakıyorsunuz?

Olumlu
2 (66.7%)
Kısmen olumlu
1 (33.3%)
olumsuz
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 3

Oylama kapandı: 25 Kasım 2007, 22:47:03

Gönderen Konu: BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ İŞ BULMA İMKÂNLARI  (Okunma sayısı 12573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı biyomedikal

  • Moderator
  • ******
  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Tıbbi görüntüleme sistemleri teknik servis elemanı, özel veya devlet hastanelerinin Biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde görüntüleme cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak, görüntüleme sistemleri cihazlarının satış ve/veya servis firmalarının teknik servis birimlerinde, özellikle uzmanlaştıkları cihazların kurulum, bakım, onarım ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak çalışabilirler. Gün geçtikçe artan ve yaygınlaşan görüntüleme merkezlerinde doğrudan teknik servis elemanı ya da bu merkezlere hizmet veren büyük, küçük veya orta ölçekli firmaların teknik servislerinde de çalışabilirler. Sektörde genellikle tek bir görüntüleme cihaz grubu üzerinde uzmanlaşarak çalışılmaktadır. Büyük şehirlerde ve gelişmekte olan şehirlerde ihtiyaç oldukça fazladır.

Tıbbi laboratuar ve hasta dışı uygulama cihazları teknik servis elemanı, özel veya devlet hastanelerinin Biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde laboratuar ve hasta dışı uygulama cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak, temel laboratuar cihazları ve diğer hasta dışı uygulamalarda kullanılan cihazların satış ve/veya servisini yapan firmaların teknik servis birimlerinde, özellikle uzmanlaştıkları cihazların bakım ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak çalışabilirler. Gün geçtikçe artan ve yaygınlaşan laboratuarlar grubu merkezlerinde, direk teknik servis elemanı ya da bu merkezlere hizmet veren büyük, küçük veya orta ölçekli firmaların teknik servislerinde de çalışabilirler. Çoğunlukla temel laboratuar cihazları ya da diğer hasta dışı uygulama cihazları üzerinde uzmanlaşarak çalışılmaktadır.

Yaşam destek ve tedavi cihazları teknik servis elemanı, özel veya devlet hastanelerinin Biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde, ayrı bir disipline sahip ve uzmanlık gerektiren, yaşam destek ünitelerinin ve cihazlarının bulunduğu ameliyathane ve yoğun bakım birimlerindeki destek ve tedavi cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri ile diyaliz vb. yaşam destek ve tedavi cihazlarının satış ve/veya servisini yapan firmaların teknik servis birimlerinde, özellikle uzmanlaştıkları cihazların bakım ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak çalışabilirler. Acil servis cihazları ve hasta nakil araçlarında kullanılan cihazlar da uzmanlaşma gerektirmektedir. Uzmanlaşarak acil tıp ve ambulans cihazlarının satış, bakım ve kontrolünü üstlenen yeni yaygınlaşan firmalarda teknik servis elemanları olarak çalışabilirler. Hızla gerekliliği anlaşılan ve hastanelerin ISO standartlarında kurumsallaşmaya başlamasıyla önemi artan yeni bir konu da medikal gazlardır. İnşaat aşamasından hasta başı kullanımına kadar ayrı bir uzmanlık ve önem gerektiren medikal gazlar, oluşabilecek problemlerinin tespiti ve giderilmesi yeni bir iş koludur.

Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazları teknik servis elemanı, özel veya devlet hastanelerinin Biyomedikal ünitelerinde teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde teşhis amaçlı kullanılan fizyolojik sinyal izleyiciler ve kaydedici cihazlarından sorumlu teknisyenler olarak, bu cihazların satış ve/veya servisini yapan firmaların teknik servis birimlerinde, özellikle uzmanlaştıkları cihazların bakım ve kontrolünden sorumlu elemanlar olarak çalışabilirler. Hastaneler içerisinde sıklıkla kullanılan bu cihazlar, tekrarlayan hasta başı arızaları ve ayarları nedeniyle direk bu ortamlarda çalışacak sorumlu teknisyen ihtiyacını artırmaktadır. Bununla beraber, direk teknik servis elemanı ya da bu merkezlere hizmet veren büyük, küçük veya orta ölçekli firmaların teknik servislerinde de çalışabilirler. Çoğunlukla EKG, EMG, EEG v.b. cihaz grupları üzerinde uzmanlaşarak çalışılmaktadır.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir