Gönderen Konu: Temrin ne yahu ?  (Okunma sayısı 21155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kunteper

  • Ziyaretçi
Temrin ne yahu ?
« : 16 Ocak 2008, 21:28:55 »
rRkadaşlar ben E.M.L. de stajer bilgisayar öğretmeniyim. Kıdemli bilgisayarcı yok en kıdemli bilgisayarcı benim :D

Not girilecek müdür dediki temrinleride dahil edeceksin, ben içimden dedim ki temrin ne ???  ???  Müdüre tamam dedim geçtim. Benim öğrendiğim kadarı ile vede kendi tahminimce uygulamalı derslerde öğrencilere yaptırdığım uygulamalara verdiğim notmuş.

 Ben hiç böle bişey yapmadım. Yani uygulama yaptım ama not vermedim. Bunun bide defteri falan var mış sanırım  :kz

Ben yıl başından beri derslere girdim bide yazılı yaptım. Yazılılarında 1,2 klasik test 3. uygulama . Ben şimdi temrin notu olarak bi döküman falan hazırlayacak mıyım. Yoksa öğrencileri tanıdığım kadar temrin notu kafadan vereyim mi ?  :ss
Yardımlarınızı bekkiyorum  :?:

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Temrin ne yahu ?
« : 16 Ocak 2008, 21:28:55 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




gupilya

  • Ziyaretçi
Ynt: Temrin ne yahu ?
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2008, 10:52:35 »
öncelikle aramıza hoş geldin.
bilmemek ayıp değilmi, öğrenmemek ayıpmış.
bilgisayar dalını yazmadığın için yazılımcı olduğunu varsayarak, kendine bir tablo hazırlamanı öneririm. sol satırlara öğrencilere ait bilgileri (ad soyad numara gibi), sağ sütunlara temrinleri yani öğrencilere yaptırdığın uygulamaları yazman doğru olur. bu uygulamalar işlem basamağından oluşmalı ve sonuçta öğrenciyi bir işe ulaştırmalı. Ben senin alanını çok bilmem ama, örnek vermek gerekirse; herhangi bir otomatik kapı devre kartı iş ise bu karta bir diyot lehimlemek işlem basamağıdır.
Ya da öğrencinin bilgisayarda herhangi bir yazı işleme programıyla dilekçe yazmasını istediğinde bir temrin yaptırmış olursun. bu temrinde yazı karekteri belirlemek, kenar boşluklarını seçmek işlem basamağı olur. ister dilekçe yazmaya temrin notu verirsin, istersen işlem basamaklarına. önemli olan önceden belirlediğin, ya da öğretim programında sana belirtilen becerileri, iş ve işlem basamaklarına dönüştürüp, bunları öğrencilere aktarmak. zaten bir çok iş doğal olarak işlem basamaklarından oluşur. bu işlem basamakları ne kadar çok tekrar edilirse, öğrenci o oranda iyi öğrenmiş olur.
umarım yararı olmuştur.

Çevrimdışı suat

  • Katılımcı Üye
  • ***
  • İleti: 108
    • Profili Görüntüle
Ynt: Temrin ne yahu ?
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2008, 16:16:27 »
arkadaşım temrin notu öğrencilerin örn. atelye dersinde yaptığı uygulamalardır. bu uygulamalar belli kriterlere göre değerlendirilir. bu kriterler bölümden bölüme değişmektedir. sen kendi bölümüne göre bir çizelge hazırlayıp bu çizelgeyi kullanabilirsin. sana tavsiyem. 1. dönem için öğrencilerin uygulamalı derslerdeki ilgi ve genel durumlarına göre bir veya 2 sözlü notu vermen olur. ancak 2. döneme bir temrin çizelgesi hazırlaman gerekir.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: Temrin ne yahu ?
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2008, 16:16:27 »