Gönderen Konu: işletmelerde beceri eğitimi kaç saat olmalı (elektrik elektronik teknolojisi)  (Okunma sayısı 67165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismkm

  • Ziyaretçi
Arkadaşlar ben çok programlı lisede elektrik elektronik teknolojisi alanı öğretmeniyim.
Son aldığım duyumlara göre 12. sınıf işletmelerde beceri eğitimi dersi 24 saat değil 23 saat olacakmış.
Sebebi de 3308' e göre öğrenciler en az 12 saat okulda eğitim almaları gerekiyormuş.
Sonuç olarak 12. sınıf toplam haftalık ders saati 35, bunun 24 saatini işletmeye gönderirsen okulda 11 saat kalıyor ve yönetmeliğe aykırı.
Bu sebepten işletmelerde beceri eğitimi dersini 1 saat düşürüyoruz.
Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.....

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




paylastikca

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2008, 13:12:32 »
hocam bunun kaynağı nedir yada nerden duydunuz. megep'in kendi sitesinde verilen bilgiler de 24 saat olacağı belirtiliyor. eğer böyle birşey varsa bu adamlar bunu düşünemiyorlar mı? nasıl olsa bi açıklama gelir yakında. (inşallah)   

Çevrimdışı Teknik Ögretmen

  • AML
  • ********
  • İleti: 622
    • Profili Görüntüle
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2008, 13:43:01 »
Benim çalıştığım okuldaki elektrik elektronik teknolojisi  öğretmeni arkadaşımız işletmelerde mesleki eğitimin elektrik bölümünde haftada 20 saat olduğunu söyledi. Bu bilgiyi ders bilgi formlarından almış. Bu sene 20 saat olarak gönderecek. Okul da bunu onayladı...

Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

paylastikca

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2008, 15:25:59 »
evet arkadaşlar. şu an için ders bilgi formları bizim için esas teşkil ediyor. Ders bilgi formlarında, işletmede beceri eğitimi dersi 24 saat olarak gösteriliyor.Bizde buna göre dersi 24 saat uygulamak durumundayız.

yusufum333

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2008, 09:38:50 »
nasıl olurda 24 saat verebiliyorsunuz.24 saat verdiğimiz taktirde geriye 5 saat ders kalıyor. bu 5 saatte soğutucularımı vercez elektrik motorlarınımı vercez.

paylastikca

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2008, 17:06:23 »
   12. sınıf meslek ders saatleri toplamı, Endüstri Meslek Lisesinde 29 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 30 saattir. Her iki okul türünde bunun 24 saati İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi için ayrılmıştır. İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Liselerinin 12.sınıf (*) zorunlu dersidir.
   İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi dışında kalan saatler için 12.sınıfta Endüstri Meslek Lisesinde 5 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 6 saat meslek dersleri için ayrılmıştır. Bunun için, Çerçeve Öğretim Programı Haftalık Ders Çizelgesinde belirtilen ders havuzundan dala uygun bir veya birden fazla ders seçilir. Seçilen derslerin süreleri ayrılan süreyi aşıyor veya tamamlamıyorsa modül çıkarma/ekleme yoluyla süre dengelenir.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, sertifika sistemine geçildiğinde öğrencinin dala ait yeterlikleri tamamlamış olması gerekliliğidir. Bir başka dalın bir dersi alınabilir ama dala ait yeterliklerin tamamlanmasında sıkıntı oluşabilir. Bu yüzden Endüstri Meslek Lisesindeki 5 saat ve Anadolu Meslek Lisesindeki 6 saatlik ders için öncelikli olarak dala ait derslerin seçilmesi mantıklı olacaktır.
   11. sınıf ders ve modüllerinin seçimi yapılırken aynı zamanda 12.sınıfa ait derslerin planlaması da yapılmalıdır. Uygulama sonunda 11. sınıfta verilemeyen modüllerin ön koşul ilkeleri de göz önüne alınarak 12. sınıf İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi içerisinde verilmelidir.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2008, 17:06:23 »