Gönderen Konu: işletmelerde beceri eğitimi kaç saat olmalı (elektrik elektronik teknolojisi)  (Okunma sayısı 67138 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismkm

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #6 : 11 Eylül 2008, 20:46:56 »
Arkadaşlar dediklerinize katılıyorum. Fakat 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanununun 20. maddesinde aynen şu ibare var."Madde 20 – (Değişik : 29/6/2001 - 4702/14 md.) İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin teorik eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında veya işletmelerin eğitim birimlerinde yapılır. Çalışma saatleri içinde yapılacak teorik eğitim haftada oniki saatten az olamaz. Bu eğitim yoğunlaştırılmak suretiyle de yapılabilir. Teorik eğitim günlerinde öğrenciler ücretli izinli sayılır. "
Bu ibareye göre okulda öğrenci 12 saat teorik eğitim almak zorunda.
Haftada 35 saat dersi var. Bunun 6 saati kültür dersi olduğuna göre yapı elektrik ve kuvvet tesisatı dersini modül ekleyerek 6 saate çıkarıp işletmede beceri eğitimi dersini  modül eksilterek 23 saate indirmek durumundayız.
Bu durumda öğrenci okulda 6 saat kültür, 6 saat meslek toplam 12 saat ders görmüş olur.
Yorumlarınızı bekliyorum...
Teşekkür ederim.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #6 : 11 Eylül 2008, 20:46:56 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




murattasbasi

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2008, 01:24:12 »
işletmede meslek eğitimi için 24 saat verilmesini ifade eden yazıyı nereden bulabilirim?

Çevrimdışı onrbyrm

  • Katılımcı Üye
  • ***
  • İleti: 96
    • Profili Görüntüle
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2008, 11:15:20 »
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNİN UYGULANMASIYLA AÇIKLAMALAR

1-   Zümre toplantısına alan öğretmenleri, koordinatör öğretmenler ve sektör temsilcisi de katılmalı, alana ait Çerçeve Öğretim Programı, Yeterlik Tablosu, Ders Bilgi Formları ve Modül Bilgi Sayfaları incelenmelidir.
2-   12. sınıf meslek ders saatleri toplamı, Endüstri Meslek Lisesinde 29 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 30 saattir. Her iki okul türünde bunun 24 saati İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi için ayrılmıştır. İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Liselerinin 12.sınıf (*) zorunlu dersidir.
3-   İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi dışında kalan saatler için 12.sınıfta Endüstri Meslek Lisesinde 5 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 6 saat meslek dersleri için ayrılmıştır. Bunun için, Çerçeve Öğretim Programı Haftalık Ders Çizelgesinde belirtilen ders havuzundan dala uygun bir veya birden fazla ders seçilir. Seçilen derslerin süreleri ayrılan süreyi aşıyor veya tamamlamıyorsa modül çıkarma/ekleme yoluyla süre dengelenir.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, sertifika sistemine geçildiğinde öğrencinin dala ait yeterlikleri tamamlamış olması gerekliliğidir. Bir başka dalın bir dersi alınabilir ama dala ait yeterliklerin tamamlanmasında sıkıntı oluşabilir. Bu yüzden Endüstri Meslek Lisesindeki 5 saat ve Anadolu Meslek Lisesindeki 6 saatlik ders için öncelikli olarak dala ait derslerin seçilmesi mantıklı olacaktır.
4-   11. sınıf ders ve modüllerinin seçimi yapılırken aynı zamanda 12.sınıfa ait derslerin planlaması da yapılmalıdır. Uygulama sonunda 11. sınıfta verilemeyen modüllerin ön koşul ilkeleri de göz önüne alınarak 12. sınıf İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi içerisinde verilmelidir.
5-   İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin içeriği pekiştirme amacıyla önceki senelerde verilen modüllerden ve çeşitli nedenlerle verilemeyen modüllerden oluşturularak planlanacaktır. Ayrıca, alanın mevcut diğer dallarına ait uygun derslerin modül/modülleri ve gerekiyorsa diğer alan/dalların uygun modül/modülleri alınarak İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin içeriği oluşturulabilir.
6-   İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinde uygulanan her modül için normal uygulamada da olduğu gibi ayrı ayrı not verilerek bir çizelge halinde saklanmalıdır.
7-   İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi içerisinde verilecek modüller (modül adı, modül süresi ve kazandırılan yeterlikler) bir tablo şeklinde hazırlanmalıdır. (Bkz. İşletmelerde Beceri Eğitimi Çizelgeleri).
 
8-   İşletmede Beceri Eğitimi dersi için hazırlanan tabloda yer alan modüller ve kazandırılan yeterliklerden işletmede çeşitli nedenlerle uygulanamayan modüller okulda telafi eğitimi kapsamına alınmalıdır.





AÇIKLAMA:
   Zümreler ve Ders Çizelgeleri hazırlanırken sitemizde yayınlanan örnekleri dikkate almanız önerilir.
   Çizelgeler ve zümreler tavsiye niteliğinde olup resmi bir hükmü bulunmamaktadır.







ialabas

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2008, 14:30:08 »
You are not allowed to view links. Register or Login



bu belgede zümrede dikkat edilmesi gereken konular var işletmelerin anadolu meslek ve endüst. meslek için 24 saat olacağı söyleniyor. ayrıca kalan 5 saat ise zümre kararı ile ona uygun modül seçilip kalan modüller işletmelerde beceri eğitimi dersine eklenecek.

camis27

  • Ziyaretçi
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #10 : 18 Eylül 2008, 22:12:47 »
 :ag arkadaşlar endüstri meslek lisesinde elektrik öğretmeniyim.12. sınıfların hepsini staja gönderdim.stajı 24 saat belirledim.kalan 5 saatide yapı elektriği ve kuvvet tesisi dersini dahil ettim. ama bu ders 9 saatlik ve zorunlu bi ders.kalan modülleri işletmede gösterecektim ama idarem yapı elektriği ve kuvvet tesisi dersini  kabul etmiyo modülleri bölemezmişim..5 saatlik başka biders seçmemi ve yapı elektriği ve kuvvet tesisi dersinin  tamamını işletmede göstermemi istiyorlar.doğru olan hangisi  yardım edermisiniz.bununla ilgili yönetmelik var mı ispatlamak için
BENİMLE İÇİN ACİL ÖNEMLİ

doğru olan ne ve nasıl ikna edebilirim

Çevrimdışı mavrush

  • Üye
  • **
  • İleti: 27
    • Profili Görüntüle
Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2008, 15:56:45 »
her şey okadar açık ki anlayamıyorum neden bu karışıklık işletmelrde beceri eğitimi 24 saat okulda uygulama atölye dersi gibi. 5 saatlik kısmıda diğer dal dersleri. toplam 29 saat 2 saat de seçmeli ders. 31 saaat.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Ynt: işletmelerde beceri eğitimi
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2008, 15:56:45 »