Gönderen Konu: İşletmelerde Beceri Eğitimi için görev yapan koordinatör öğretmenin ders ücreti?  (Okunma sayısı 73264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sery23

  • Ziyaretçi
Okulumuzda 12.sınıf öğrencileri işletmelerde haftanın 3 günü staj görmektedir ( İşletmelerde Beceri Eğitimi adı altında). Benim koordinatörlük ücretim haftada 6 saat. Benden başka koordinatörlük yapacak bilgisayar öğretmeni yok bölümümde. Diğer bölümdeki arkadaşın koordinatörlük ücreti haftada 10 saat. Benim öğrencilerim 13 ayrı işletmede staj yapıyor, diğer arkadaşın öğrencileri 5 ayrı yerde staj yapıyor. Okul Müdürümüze neden 10 saat değilde 6 saat koordinatörlük alıyorum diye sorduğumda, "herkese eşit ek-ders olsun" diye bir yanıt aldım. Benim girdiğim ders sayısı daha fazla diğer arkadaşınkinden, ona bu yüzden daha fazla (10 saat) koordinatörlük verilmiş. Peki bu koordinatörlük ücretini okul müdürleri kafasına göre verebilir mi bu şekilde? Bir de bu aylık ve günlük formlar var koordinatör öğretmenin doldurması gereken, bu formlara göre benim her hafta her işletmeyi yani 13 ayrı yeri dolaşmam gerekiyor. Bu işletmelerden 2 tanesine minibüs yada başka bir araçla gidilmesi gerekiyor. Peki 6 saatlik koordinatörlük görevimde bu işletmelerin hepsine nasıl gidicem?

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




Çevrimdışı cemucak

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
Sayın Öğretmenim. Koordinatörlük işleri için 3358 sayılı yasa gereği işlemler yapılmakta ve bu doğrultuda ücret ve görev yerleri verilmektedir.Siz diğer bölümlerdeki öğretmenlerin görev yerlerine bakarak ve onları emsal göstererek okul müdürüyle görüşebilirsiniz. Eğer hala bir düzenleme yapmıyor ise okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurabilirsiniz. Ayrıca bu konuda eğer üye iseniz sendikanızdan yardım alabilirsiniz. Sendikalar üyelerinin özlük haklarını sonuna kadar korumalıdırlar.

sery23

  • Ziyaretçi
Görüş ve destekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün koordinatör müdür yardımcımıza( ayrıca müdür baş yardımcısı) konuyu tekrar açtım, müdüre hanımla bu konuyu tekrar görüşeceğini söyledi.  Zaten öyle evraklar var ki doldurmamız gereken(koordinatörün işletmeye gidiş ve dönüş saatinin belirtildiği form), benim 17 tane işletmeye haftada 3 gün  15:30-17.00 arası gidip koordinatörlük yapmam mantıken imkansız. Yarın bi müfettiş geldiğinde bunu sorgulamıyacak mı, ayrıca üzerinde imzalarımız olacak ve o evraklardan sorumluyuz.
Umarım çözüme kavuşur sorunum.

wixland

  • Ziyaretçi
mesleki teknik eğitim yönetmeliğinde önce tüm derler (şeflik dersleri dahil) dağıtımı eşit yapılır sonra koordinatörlük ek ders görevi verilir. diyor yani öğretmenlerin derslerini koordinatörlük le eşitleyemez 15 işletmenin ücreti neyse vermeli
(mesleki teknik eğitim yönetmeliği ---Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi ----Madde 267)

sery23

  • Ziyaretçi
Sanırım bendeki sıkıntı şurdan kaynaklanıyor: Haftada 34 saat (rehberlik dahil) dersim var. Öğrenciler işletmeye çarşamba, perşembe ve cuma günleri gidiyor. Benim bu üç gün için de dersim 15:20 de bitiyor. Yani 15:20 ve 17:00 arası koordinatörlük yapabiliyorum, yani 2 ders saati. Bu yüzden bana her güne 2 şer saatten 6 saat verilmiş sanırım, ben böyle tahmin ediyorum. Yönetmeliği dün inceledim koordinatörlük öğrencilerin işletmeye gittiği günlerde yapılır yazıyor. Peki soru: İşletmeler 17:00 de kapatmıyorlar en az 18:00'e kadar açık oluyor. Bana 1 er saat daha ekders verilemez mi bu durumda?

Çevrimdışı suat

  • Katılımcı Üye
  • ***
  • İleti: 108
    • Profili Görüntüle
koordinatörlükleri ancak öğrencilerin işletmeye gittiği günlerde verebilirler. öğrencilerinin çarşamba prşembe ve cuma gidiyorlarsa sadece ogünlerde işl. mes. eğt. verilebilir ve akşam ders saati sonuna kadar olur. 17:00
bizim okulda öğrencilerin işletmelerinin bulunduğu yere göre öğrenci başına saat belirledik. öğrenci başına 3 saat.
işletmeler okulumuza 5 km mesafede daha uzak olan veya ulaşımı zor olan yerler için daha fazla verilebilir.
sizin işletmeleriniz uzakta ise size 2 veya 3 öğrencinin koordinatörlüğünü vemeleri gerekir.
diğer öğrenciler için bölümünüzdeki öteki öğretmenlere veya başka bölümden öğretmenlere verilir.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler