Anket

Mesleki ve teknik öğretimin modüler yapıda yeterliklere dayalı alan dal esasına göre yapılandırıldığı çalışmalar hakkında bilginiz var mı ?

Evet
1 (100%)
Hayır
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 1

Oylama kapandı: 25 Kasım 2007, 22:48:23

Gönderen Konu: Biyomedikal Cihaz Teknolojileri  (Okunma sayısı 11089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı biyomedikal

  • Moderator
  • ******
  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri
« : 05 Kasım 2007, 22:33:41 »


Biyomedikal Cihaz Teknolojileri sektörünün, gelişen tıp teknolojileriyle beraber evrensel gelişimi tüm dünyada ve ülkemizde sürekli değişen, gelişen bir pazar ve rekabet ortamı oluşturmuştur. Bu rekabet ortamında Biyomedikal cihazların üretimden sonraki en büyük payını da teknik servis hizmetleri oluşturmaktadır.

Gelişen Biyomedikal Cihaz Teknolojileri teknik servis desteğiyle beraber üretim, ithalat, yan sanayi ve sektörleriyle ülke ekonomisine ve hizmet sektörüne katkıda bulunmaya devam edecektir.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında programların hazırlanması, çok hızlı bir şekilde gelişen sektörde eğitimli yetkin teknik personelin yetiştirilmesi için gereken uygulamalı eğitim açığını giderecek çok önemli bir girişimdir.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğretim programı sektörün ve mesleki eğitim sisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI DALLARI
Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Dalı
Tıbbi Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları Dalı
Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Dalı
Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları Dalı


1. TIBBİ GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ DALI

Tanımı : Tıbbi görüntüleme cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Tıbbi görüntüleme cihazlarının kurulumunu, montajını, bakımını, arızasını giderme ve kalibrasyonunu yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. TIBBİ LABORATUVAR VE HASTA DIŞI UYGULAMA CİHAZLARI DALI

Tanımı : Tıbbi laboratuvar ve hasta dışı uygulama cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Tıbbi laboratuvar ve hasta dışı uygulama cihazlarının kurulumunu, montajını, bakımını, arızasını giderme ve kalibrasyonunu yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. YAŞAM DESTEK VE TEDAVİ CİHAZLARI DALI

Tanımı : Yaşam-destek ve tedavi cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Yaşam-destek ve tedavi cihazlarının kurulumunu, montajını, bakımını, arızasını giderme ve kalibrasyonunu yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4. FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI

Tanımı : Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazlarının kurulumunu, montajını, bakımını, arızasını giderme ve kalibrasyonunu yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır


GERÇEKLEŞTİRİLEN ALAN ÇALIŞMALARI
Sektör Tarama ve Meslek Analizi (2005)
Program Geliştirme (2006)
Çerçeve Program Onayı (Haziran 2006)
Eğitim Standardı
Sertifikasyon
Donatım Çalışmaları
Alan Eğitici Yeterlikleri Tespiti
Modül Yazım ve İncelemeler
Alan Öğretmenleri Eğitimi (GATA Şubat 2007)
Fuar Katılımları (Ekspomed 2007-Labtek 2007)
Program Güncelleme Çalışmaları (Temmuz 2007)

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri
« : 05 Kasım 2007, 22:33:41 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir