Gönderen Konu: Isıtmalı ayakkabı  (Okunma sayısı 12467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Teknik Ögretmen

  • AML
  • ********
  • İleti: 622
    • Profili Görüntüle
Isıtmalı ayakkabı
« : 06 Nisan 2008, 13:37:38 »
Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik alanı öğrencileri Mehmetçik için ısıtmalı ayakkabı ürettiler

Terör örgütüne yönelik operasyonda televizyonlara yansıyan Mehmetçik görüntülerini seyreden Erzurum Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 3 öğrenci, soğukta ayakları sıcak tutacak ayakkabı yapmayı başardı. 
 
Erzurum'da 3 lise öğrencisi, terörle mücadele eden Mehmetçiğin zorlu tabiat şartlarına karşı verdikleri mücadeleden etkilenmeleri üzerine geliştirdikleri proje ile ısıtan ayakkabı yapmayı başardı. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik alanı öğrencileri Mehmet Efe, Ufuk Başak ve Emre Şimşek, geliştirdikleri proje ile soğuk havalarda ayakların üşümesini önlemek için ayakkabının, harici bir kaynak kullanmadan ısıtılmasını sağladılar.

Mehmetçiğin, özellikle sınır ötesi harekâtta karlı dağları aşarak terör örgütüne yönelik yaptıkları başarılı operasyonun televizyon ve gazetelerde yer alan görüntülerinden çok etkilendiklerini anlatan öğrenciler, "Karlı dağları aşan Mehmetçiğimizin ayaklarının üşüdüğünü düşündük ve bu sorunu aşmak için bir proje yapmaya karar verdik." diye konuştular.

Çalışmalarında ayakkabı tabanına yerleştirdikleri rezistans vasıtasıyla ayakkabı içinin sıcaklığının uygun derecede tutulmasını sağlamayı başardıklarını anlatan öğrenciler, ayrıca yine taban bölümüne 3.6 voltluk bir batarya yerleştirdiklerini ifade ettiler. Şarj edilebilen bataryanın rezistans sayesinde ayakkabının içini 2 saat 22-23 derece sıcaklıkta tutabildiğini vurgulayan öğrenciler, kurdukları sistemin açma kapama düğmesinin de ayakkabı üzerinde bulunduğunu ve istenilen zaman sistemin çalıştırılıp durdurulabildiğini söylediler. Sistemin maliyetinin 30 YTL gibi düşük bir ücrete mâl olduğunu sözlerine ekleyen öğrenciler, her ayakkabı tabanına yerleştirilebilecek bu sistemin, özellikle Mehmetçiğin kullandığı botlara rahatlıkla monte edilebileceğini belirttiler.

Okul müdürü Fikret Umudum, öğrencilerinin Mehmetçiği düşünerek ısıtmalı ayakkabı projesini başarıyla gerçekleştirmelerinin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz çok düşük maliyetle büyük bir başarıya imza atmışlardır." dedi. Erzurum, aa
 
You are not allowed to view links. Register or Login
Konu başlıklarında ve mesajlarda TAMAMEN BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösterelim.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşınız.

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Isıtmalı ayakkabı
« : 06 Nisan 2008, 13:37:38 »
Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir