2-AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI

1-AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI

Ev ve kurum hizmetleri elemanının sahip olması gereken aile kaynaklarını planlama, konut edinme, düzenleme işlemlerini yürütme, ev işlerini yapma, değişen toplum ve aile yapısını inceleme, çeşitli yemekleri ve hamur işlerini hazırlama,yemeklerin servisini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

 Ev ve Kurum Hizmetleri,
 Tüketici Hizmetleri,
 Sosyal Destek Hizmetleri,
 Çevre Hizmetleri

dallarında eğitim verilmektedir.

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

Aile ve Tüketici Hizmetlerinden mezun olanlar, toplumsal yaşam içerisinde sorun yaşayan bireylerin sosyal yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışma yapan kurum ve kuruluşlarda, yerel yönetimlerde, sosyal destek veren kişi ve ailelerin yaşam kalitesini yükselten,tüketicinin faal korunmasına ve bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapan sağlıklı ve verimli bir çevre oluşturmayı hedefleyen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkânları bulabilirler veya kendi işyerlerini açabilirler.

MEGEP ALAN TANITIMLARI Ankara, 2015

Sıradaki yazımızda “ İl ilçe Aile ve Tüketici Hizmetleri alanı olan meslek liseleri ” konusunu ele aldık. Okumanızı tavsiye ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*
*