17-GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ

Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır.
Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır.
İnsanlar arasında yazılı ve görsel iletişimi sağlayan araçlardan olan grafik ve fotoğraf sanatı, bu anlamda kültürel, sanatsal, tanıtım ve reklam alanlarında önemli bir yere sahiptir.
Görsel medyada ve sosyal hayatta grafik ve fotoğraf ürünleri günümüzde ve gelecekte sürekli popüler ve etkin olarak yer almaya devam edecektir.

Alanın Altında Yer Alan Dallar
 Grafik,
 Fotoğraf dallarında eğitim verilmektedir.

grafik ve fotograf alanı bölümü
grafik ve fotograf alanı bölümü

Eğitim ve Kariyer İmkânları
Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Ayrıca “Özel Yetenek Sınavı” ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine girebilirler.
Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, grafik ve fotoğraf ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

MEGEP ALAN TANITIMLARI Ankara, 2015

Sıradaki yazımızda “ Grafik ve Fotoğraf alanı olan meslek liseleri ” konusunu ele aldık. Okumanızı tavsiye ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*
*