25-KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

Kimya Teknolojisi alanı altında yer alan Kimya Laboratuvarı, Boya Üretimi ve Uygulama, Lastik Üretimi, Petrol – Rafineri, Petrol – Petrokimya, Deri İşleme ve Proses dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar
* Kimya Laboratuvarı,
* Boya Üretimi Ve Uygulama,
* Lastik Üretimi,
* Petrol-Rafineri,
* Petrol-Petrokimya,
* Deri İşleme,
* Proses dallarında eğitim verilmektedir.

Eğitim ve Kariyer İmkânları
Kimya Teknolojisi alanından mezun olduktan sonra“Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nı başaranlar lisans programlarına ya da meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Meslek yüksek okulunu bitirenler, “Dikey Geçiş Sınavı”ile lisans programlarına geçebilirler.

Kimya laboratuvarı ve proses teknisyenleri gıda, şeker, tekstil, rafineri, lastik sanayiinde, petrokimya, çimento, otomotiv, seramik, cam, metal, gübre, plastik, enerji, madencilik, deterjan ve kozmetik sanayinde çalışabilirler. Petrokimya ve rafineri teknisyenleri; rafineri ve petrokimya işletmelerinde üretim sürecinde çalışabilirler. Boya üretimi ve uygulamaları teknisyeni, boya üretimi ve uygulaması yapan her türlü işletmelerde görev yapabilirler.

Lastik üretimi teknisyenleri; otomotiv sanayiinde, taşıt ve uçak lastikleri, çamurluk lastikleri, taşıt iç döşeme lastikleri, lastik ve kauçuk ayakkabı, kayış, hortum gibi her türlü lastik ile plastik mamuller üretimi yapan fabrika veya atölyeler ile AR-GE laboratuvarlarında çalışabilirler.

Deri üretimi teknisyeni, ham deri depolarında, kimyasal malzeme satan yerlerde, AR- GE laboratuvarlarında çalışabilirler.

 

MEGEP ALAN TANITIMLARI Ankara, 2015

Sıradaki yazımızda “ İl, ilçe Kimya Teknolojisi alanı olan meslek liseleri” konusunu ele aldık. Okumanızı tavsiye ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*
*