Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

BİYOMEDİKAL CİHAZLAR TEKNOLOJİSİ ALANI => Biyomedikal cihaz teknolojileri => Konuyu başlatan: mahuz - 22 Aralık 2009, 22:41:16

Başlık: Teknoloji Mühendisliği unvanı
Gönderen: mahuz - 22 Aralık 2009, 22:41:16
http://www.teknikogretmen.org/forum/index.php?topic=829 (http://www.teknikogretmen.org/forum/index.php?topic=829)
Bu konu yukarıdaki linkte zaten var.
( Düzeltme; Yönetim)


Bir teknik öğretmen arkadaşımız, Teknik Eğitim Fakültelerinin dönüşümünü öğrenmek ve unvan verilmesi hususunu danışmak için YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne telefon etmiş.

Telefona çıkan; YÖK müşavirine durumu sormuş.

Müşavir Bey de "Sizden başka hiçbir teknik öğretmen telefon etmedi. Demek ki sayıları 170.000'e ulaşan teknik öğretmen kitlesi durumdan memnun" demiş. Ayrıca "YÖK Başkanlığı zaten bu durumu merak ediyor. Lütfen talebiniz varsa e-posta ile veya faks ile bize yazın. Biz de rapor yazıp bu durumu YÖK Başkanlığına ileteceğiz" diye eklemiş.

 

Bu nedenle aşağıdaki metni, yine aşağıdaki mail adreslerine atarak talepte bulunmanız gerekmektedir.

 

BU E-POSTAYI TANIDIĞINIZ TEKNİK ÖĞRETMENLERE E-POSTA İLE DAĞITIN VE

ONLARINDA TALEPTE BULUNMASINI SAĞLAYIN…

( çok geç kalmadan…)

 

…………………………………………………………………

 

e-mail adresleri :


basin@yok.gov.tr

bilgiedinme@yok.gov.tr

hukuk@yok.gov.tr

strateji-gelistirme@yok.gov.tr

imi@yok.gov.tr

 

 

 

Not : Metnin altına mutlaka adınızı soyadınızı ve Tc. Kimlik Numaranızı yazın. Aksi taktirde resmi olarak işleme konulmuyor. Bilgiler lütfen doğru olsun.


METİN :

 

…………………………………………………………………...................................................................................................

 

Sn. Yetkili;

 

13 Kasım 2009 CUMA tarih ve 27405 sayılı resmi gazetede Sn. Cumhurbaşkanımızın onayı ile yayınlanan,

 

Bakanlar kurulunu 2009/15546 sayılı kararı gereği,

 

“Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan teknik eğitim fakülteleri, mesleki eğitim fakülteleri, mesleki ve teknik eğitim fakülteleri, ticaret ve turizm eğitim fakülteleri ile Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesinin kapatılması ve aynı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak yeni fakülteler kurulması hakkındaki kararın yürürlüğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 28/09/2009 tarihli ve 25377 sayılı yazısı üzerine, 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/11/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

 

denilmektedir.

 

Aynı kararda yer alan ekli listesinde, yeni fakültelerin isimleri de belirlenmiştir.

 

Ancak; bu fakültelerden mezun olacak olan öğrencilerin ve daha önceki fakülte isimleri ile mezun olmuş öğrencilerin unvanları belirlenmemiştir.

 

Bu unvanların ve ilgili kararın uygulama esaslarını belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkili kılınmıştır.

 

Bu maksatla;

 

Teknoloji Fakültesine dönüştürülen Teknik Eğitim Fakülteleri mezunlarına ve bundan sonraki süreçte mezun olacak Teknoloji Fakültesi mezunlarına, mezun oldukları branşla ilgili olarak “Teknoloji Mühendisliği” unvanı verilmesi, buna bağlı olarak yetki ve sorumluluklarının belirli bir statüye kavuşturulması talep ve beklentimi saygılarımla arz ederim.

 

İsim Soyisim

Teknik Öğretmen

(Tc.Kimlik No : ……………………………)