Gönderen Konu: İşletmelerde Beceri Eğitimi için görev yapan koordinatör öğretmenin ders ücreti?  (Okunma sayısı 73377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ooznur

  • Ziyaretçi
hocam benim de aynı şekildeydi. Saat 15 te dersim bitiyordu o yüzden 6 saat alacaktım. Sonra müdür persembe ve cuma öğleden sonralarımı boşalttı bilgi iletişim tek derlerini sertifikası olan bir öğretmene verdi. simdi 4 saat daha alacam. Saat 17 ye kadar hesaplanıyor malesef

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler

Google Reklamları








Paylaşmak güzeldir




Çevrimdışı tekefe

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
pano monitörlüğü bölümünde 40 saat koordinatörlük alırken tesviye bölüm müdür yardımcısı 8 saat daha bizden koordinatörlük almak istiyor
    Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
    Madde 267 - (Değişik fıkra: 06/10/2007- 26665 S.R.G Yön/1.md.;Değişik fıkra: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.
    Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
    a) (Değişik bent: 06/10/2007- 26665 S.R.G Yön/1.md.;Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
    b) İşletmelerde mesleki eğitim ek ders görevi verilmesinde, işletmelerin kuruma uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısı ile bunlarla ilgili iş ve işletmelerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır.
    c) Kurumda, "İşletmelerde Meslek Eğitimi" adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.
    d) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde; işletmelere öğrenci gönderen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
    e) (Değişik bent: 20/09/2008- 27003 S.R.G Yön/105.mad.) Atölye ve meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre Planlama, Bakım, Onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.
    f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir.

maddelerine göre hangisi doğrudur bizim bölümden koordinatörlük alabilirmi?

baghiya

  • Ziyaretçi
  maalesef tüm okulların ortak sorunu koordinatörlük sayın arkadaşım. idarecileri de, diğer alan öğretmenlerinede verilebiliyor.buda gösteriyork i bu konuda tüm yetki idarenin elinde.yani istediği öğretmene istediği kadar saat verebiliyor.buda yönetmelikler de  "olabilir,verilebilir,yapılabilir" diye bir ifade kullanılmasından kaynaklanıyor.

mardinliido

  • Ziyaretçi

sery23

  • Ziyaretçi
Ben 41 saat derse giriyorum (rehberlik ve koordinatörlük dahil). Şimdiye kadar hiç 47 saatim olmadı olacağını da zannetmiyorum. Ama bu 41 saati bile duyunca diğer genel kültür öğretmenlerinin gözleri açılıyor:)
Bi türlü anlatamadım onlara teknik ve meslek öğretmeni olduğumu.
4 senedir aynı okuldayım,emekli olana kadar da başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Bakalım idareci arkadaşlar beni bölüm şefi yapmamak için daha nekadar direnecekler?

Çevrimdışı onrbyrm

  • Katılımcı Üye
  • ***
  • İleti: 96
    • Profili Görüntüle
müfettişler her hafta işletmeye gidilecek diye bir fikir beyan etmişler bilginiz olsun 10 işletmeniz varsa herhafta gideceksınız nasıl olacak bilmiyorum ama

Meslek Lisesi Bölümleri, Meslek Öğretmeni, Teknik Öğretmenler